Podgląd pojedynczego posta
Stary 07.12.2002, 00:39   #9
suchy503
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 07.05.2002
suchy503 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: VIDEO CD i Super VCD

Cytat:
/\aster napisa***322;(a)
1. Czym mozna podzielic film w Divixie wiem ze virtual dub jest do tego najlepszy, ale sciagnalem wszystkie versje tego progsu i w kazdym widze taki komunikat. Chce podzielic plik na 2 czesci mniej wiecej na pol, ale tak zeby wszystkie parametry byly identyczne.
2. Czy bede musial konwertowac te 2 pliki z rosrzerzeniem .avi do formatu SVCD lub VCD bo gdy dodalem ten 1 caly plik (jest za duzy zeby go nagrac na 1 CD) to nero nie pytal sie zeby cos chcial konwertowac, a wiec mysle, ze sie obejdzie bez konwersji. Ale jezeli bede musial konwertowac do SVCD (czytalem tekst na cdrinfo) to wiem jak to zrobic tylko tam jest opis do PAL a ja potrzebuje parametry do NTSC. Czy moglby mi ktos pomoc.
3. Jakie kodeki zainstalowac, przed konwertowaniem tego pliku. Wiem ze chyba Nimo Codec, ale slyszalem zeby wszystkiego nie instalowac, ktorych rzeczy mam nie instalowac (mam je zainstalowane, ale pytam tak jakby moj komputer byl zaraz po formacie)
koniec
greetz
sorki źle dałem odpowiedzi na te pytania
ad1
Poco ci dzielic film co zajmuje 315 mega??
ad2
jak chcesz go zamienic na mpeg 1 to zrób to tmpegiem i napewno plik wynikowy zmieści sie na jedna płyte ( tylko nie wiem czy to ma sens bo jaka jest jakość tego filmu 315 mega raczej bardzo słaba to mpeg wyjdzie jeszce gorszy)
najlepiej poczytaj sobie na stronie http://www.video-cd.prv.pl/