Podgląd pojedynczego posta
Stary 12.05.2007, 20:53   #7
yahol
Głupi Yasio

Data rejestracji: 27.05.2003
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez gallus Podgląd Wiadomości
Przecież MAC OS X jest PL, 9 też była...
Wg mnie świetny system i świetny sprzęt... sam chciałbym mieć

A co do instalacji na virtualnej maszynie to w necie jest dostępny obraz (vm vare) niby działa, niestety mi nie udało się tego sprawdzić bo mój procek nie wspiera SSE2
Z polonizatorem, to jest tak jakos dziwnie ze po pierwsze:
-nie "upgajduje" sie system, po wgraniu polonizatora. Nastepuje taka podmiana bibliotek systemowych, ze upgrade nie jest mozliwe.
-polonizator, o ile pamietam, mozna wgrac na system 10.4.5 (chyba) a teraz jezt juz 10.4.9, a nawet niedlugo bedzie 10.5 czyli Leopard/Lampart. I ten juz bedzie z natywnym jezykiem polskim, ale to juz wszyscy wiedza.

Niby ten obraz jest, ale z postawieniem Tygrysa jest problem.
Pomijajac fakt, ze Apple nie zezwala na stawianie MacOSa na PC, to mozna, a nawet to zrobilem, postawic natywnie MacOSa na PC z spatchowanego obrazu, na kompie opartym na Intelu (procek i mostek polnocny).
Nawet toto dziala, ale jednak nie ma porownania do oryginalnego Maca
(Uzylem do tego PC HP na Intelu).

A co do cen - nie przesadzajmy! MiniMac na Core2Duo kosztuje 2.600 wiec wcale nie za duzo! A dodatkowo mamy system za darmo, w komplecie + sporo softu natywnie dolaczonego, za ktory na PC musimy wybulic kupe szmalu
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji!
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post