Podgląd pojedynczego posta
Stary 18.05.2007, 13:58   #1
joujoujou
Administrator
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Question Mobo Intel -szybkość transferu USB do różnych urządzeń zewnętrznych - dobra, czy nie?

Witam.

Wiele tematów o prędkościach transferu nie ma, na dodatek są bardzo źle opisane, stąd też pozwolę sobie założyć całkiem nowy.

Specyfikacja USB 2.0 zakłada transfer 480Mbit/s, czyli 60MB/s, o ile się nie mylę, tak?

Sprawdziłem to u siebie na kilku urządzeniach, których na co dzień używam, gdyż zaczęły mnie irytować prędkości kopiowania plików w jedną i w drugą stronę.

Oto wyniki:

Szybka (Sandisk Ultra II) karta pamięci w adapterze USB (pentagram):

-ultrausb.png

Twardy dysk w obudowie USB:

-hddusb.png

iAudio U3:

-mp3usb.png

NCDS, test transferu z kontrolera:

-dvdusb.png

Interesująco przy tym wygląda info podane przez nero:

-infousb.png

Dla porównania, transfer na dysk C (ATA100):

-cata.png

Jeszcze info z everesta:

-everestusb.png

I kilka pytań:

Czy to aby na pewno jest USB 2.0?

Bo już zgłupiałem doszczętnie, a jedyne co wygooglowałem przez kilka godzin, to problemy z kartami dźwiękowymi na tym chipsecie, o USB ani słowa na temat.

Jeśli jednak to 2.0, to jak się ma sprawa transferów, tak ma być, czy jednak nie, no i co dalej?

A może to benchmark jest, delikatnie mówiąc, do kitu?

Oczywiście sterowniki wgrane.

Dziękuję za uwagę.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online