Zrobiłem tak jak poradziłeś, narazie udaje mi sie nagrać płytę losowo by rzec mozna.
Plyty DVDRW mam 25szt i póki co kazda daje sie nagrac, ale przy probie odtworzenia materiału, płyta zawiesza katalog który staram sie odtworzyć. Czyli windows widzi pliki i katalogi ale właczając naped zaczyna szukac pliku i tak jakby nie mogl go zlokalizowac. Proba odtworzenia tak prawidłowo nagranej płyty u kolegi tez zawodzi. Jak on wspomniał jego naped szuka (zawiesza) i mieli powoli tak jak umnie.
Płytki zwykle DVDR+ nagrałem dwie, poczym trzecia zkopsała sie ale co zauwazyłem bufor nagrywaki nie chciał wystartować, nagranie doszło tylko do 3% nagrywanego materiału, po około 20min proby nagrania pojawił sie komunikat w Nero, ze "Generowanie granic wysokiej zgodności DVD" chyba zawiodło. Nie wiem jak dołaczyc screena.
Nastepnie te same filmy za jakis czas nagrałem na moja platiniumkę. Osobicie uwazam ze jest cos nie tak z buforem nagrywaki. Druga proba zagrania tych filmów zaczeła sie podobnie ale zjakiś przyczyn bufor nagrywaki tym razem wystartował. Przeniosłem pagefile.sys ponownie na dysk C: gdzie jest partycja FAT32. Zmieniłem takze ściezke pamięci tymczasowej Nero na dysk C:.Pomimo tych zabiegów płyta DVDRW nagrała sie ale niedaje sie odw
twarzać.
Please pomóżcie coś na to bo sprzet jest nowy i niechce wysyłać do serwisu.
|