mam wrazenie ze kolega dark rider za wszelka cene szuak dziury w calym
przyklad ze sprzedawaniem forum jest troche smieszny - bo co w tym zlego? sadze ze SoBal nie mial by nic przeciwko temu - pod warukiem ze werjs offline tez miala by tego banerka reklamowego ktory daje cdrinfo zarabiac
tez sporo zrobilem dla tzw. zpolecznosci - nie wiem czy ktos tu kojzay gre Total Annihilation ale to ja nie chwalac sie jestem autorem jednego z popularniejszych packow sieciowych - i nigdy mi nie przyszlo do glowy zeby komukolwiek utrudniac dystrybucje mojej pracy (a siedzialem nad tym rok) - free to free i tyle - jesli ta dystrybucja linuksa tez jest free to czemu nie moge jej dac koledze offline na plycie? gdzie tu lamanie prawa? i gdzie tu zdrowy rozsadek? i jak licencja napisana w Ameryce ma sie do nas? czy sie przenosi czy nie? itp itp itp
swiadomosc prawna to raz, szukanie dziury w calym to dwa - trzecie - dziwisz sie ze sa takie wyniki twoejej sondy? to co powiesz ze srednia wieku na tym forum to sporo ponizej granicy pelnoletnosci?
a jeszcze dalej od tytulu magistra (prawa czy czegokolwiek innego...)
i zauwaz ze cdinfo na plytach nie sprzedaje crackow do programow - jedynie ulatwia dystrybucje - co zrobia z tym softem klienci to ich sprawa - moze scrackuja, moze kupia, moze wyrzuca - krzywda autorowi sie nie dzieje
dlatego nie mialbym nic przeciwko sprzedawaniu tresci forum na plytach - inna sprawa ze TRUDNE by to bylo i na pewno nie oplacalne