Podgląd pojedynczego posta
Stary 08.12.2002, 11:19   #8
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
co do dwoch postow na gorze
to co pisze jest prawda zgodna z moim doswiadczeniem...
nie wyobrazam sobie wsadzania gf4 w komp z p200 - czy widzial ktos z was gf4 na PCI? bo gf2 jeszcze tak (nawet taka wersje dwustronna)

prcesor bieze na siebie BARDZO malo obrobki grafiki - w grach typu q3 nie robi prawie nic - przelicza boty, pociski, siec itp... grafiki nie tyka - sprawdzane na 3 roznych kompach - pod TYM samym OS (w98) na tych SAMYCH sterach (12.48) - zmiana z w98 na linuksa daja od razu przyrost rzedu 20%, podobnie jest z w2k... wiec przyrostu w timedemo nie bralbym tak silnie pod uwage

o testach syntetycznych sie nie wypowiadam - i wy tez nie powinniscie - bo nie wiem jak one dzialaja - z tego co sie domyslam dosc znacznie ich wyniki bazuja na wydajnosci podsysytemu pamieci - i tego jak pam. graf synchronizuje sie z pam operacyjna kompa - a tu juz nie procesor ma do rzeczy tylko cala szyna glowna ktora naturalnei przy duronie jest wolna a przy najnowszym pentium4 wielkorotnie szybsza

ormianin - art przeczytalem, pobieznie ale tak, powaznie pisze - za to nie moge uznac za powazne wciskania w p200 karty nv30 (co to wogole jest? - po polsku nie mozna? - nie jestem na biezaco z produkcjami nvidii - wiem tylko ze poczekam za FX bedzie kosztowalo tyle ze bedzie mnie na nia stac)
jesli wyobrazasz sobie ze to nie agp jest waskim gardlem to wez powerstripa i zamien swoje agp4 na agp2 i opisz nam wrazenia - zapewniam ze nei bedzeisz szczesliwy