Cytat:
Napisany przez M@X
Widzialem w zyciu wiele PS2ek... Generalnie dlugosc zycia w zaleznosci od korzystania ksztaltuje sie nastepujaco : najpierw padaja lasery w tych, w ktorych uzywany byl Swap Shit. Nieco dluzej zyja te z kiepskimi Modchipami. Najdluzej zyja rzecz jasna nieprzerabiane, minimalnie krocej zyja te z porzadnymi chipami wraz z pelna ochrona lasera. [...]
|
Ghem... długość życia napędu nie jest determinowana przez modchip* czy bootcd, a nośnik na którym grasz.
*z wyjątkiem modeli V10<, do których trzeba dodatkowo montować zabezpieczenia dla LA/BA, RS.
Widzę też, że nie zrozumiałeś mojego przekazu. Program w SM od 3.6 można odpalać z MC0:/ lub Mass:/, bez potrzeby nagrywania czegokolwiek, a więc można sie obejść bez żadnych blokad, haczyków i odczytu płyt. Dlatego też wystarczy mu tylko jedna memorka, na której można zapisywać stany gier, jedna płyta SM (czasem sprzedają na allegro) i dowolny Pendrive lub czytnik kart flash obsługiwany przez moduł do obsługi mass w SM. Oczywiscie coś podobnego ma sens jedynie w przypadku kiedy komuś sie nie mieszczą save'y na jednej karcie i potrzebuje drugiej lub nawet więcej.
Obecnie przenoszenie save'ów za pomocą ulelfa na np. pendrive jest w 100% bezpieczne i niezawodne, czego nie można powiedzieć o wielu drogich, komercyjnych produktach vide Action Replay Max. Po szczegóły odsyłam do stosownego tutorialu.
Cytat:
[...] Odradzam... Nie dotykaj SwapShit'u... [...]
|
Do kopii gier tak, ale jeśli komuś miałby służyć jedynie do odpalania homebrew to ja nie widzę w nim nic złego.
Cytat:
[...] W ogole skoro to Twoj peirwszy kontakt z konsolami - odpusc rzeczy typu wariacje na temat konsoli - programy, oepracje na plikach itp. pecetowe pieprzenie :-P. [...]
|
Nie widzę różnicy pomiędzy konsolami, a np. PC. Zamiast wydawać bez sensu pieniądze na komercyjny soft lepiej się "pecetowo pop.ieprzyć" (tjaa, bo to strasznie jest trudne i niezrozumiałe...)...
Cytat:
Napisany przez Grześiu748
PS2 mam kupić we wrześniu u kieleckim empiku. We wrześniu najdawniej. Czy w tym czasie będzie jeszcze dostępna w sklepach
|
Nie myśl, że zaraz się wszyscy rzucą na PS2 i je powykupują. PS2 póki co się lepiej sprzedaje od PS3 i na pewno jeszcze długo będzie w sklepach.