No niezłe.
Tylko niezłe, z racji iż cały mój system audio-video działa w systemie DPL IIx - a ten sam efekt można osiągnąć na zwykłych MP-trójakch.
Namiastką prologic oczywiście można się zachwycać na kartach SB (X-Fi ,Audigy itp.) ale daleko im do normalnego dekodera DPL IIx użytego w nawet w najtańszych ampli tunerach.
"Bo na muzyce to nie wiem jakby to mialo wygladac.."
W muzyce może ( w zalezności od wykonawcy-studia) wyglądać (słychać) to nawet jeszcze bardziej efektownie.
Cieszy, iż nawet naszych rodzimych wykonawców stać na zatrudnienie b.dobrych realizatorów dźwięku.
Reni Jusis ,Kasia Klich, nowy album Kombi - to przykład realizacji dźwięku, który wciska w fotel. Doskonałe rozmieszczenie kanałów,czyste vocale w głośniku centralnym, chórki z tyłu, pomity po kanałach rodem z AC3 - a wszystko to odtwarzane z MP3 - stereo. Każda produkcja techno, trance itp. to nawał efektów przestrzennych, gdzie dźwięk przemieszcza się koliście ,falowo ,zygzakiem, góra ,dołem i bokami

.
Wszystko oczywiście przemyślane i zamierzone.
Przykłady doskonałego rozmieszczenia dźwięku można w dzisiejszych produkcjach muzycznych mnożyć.
Matryce DPL chociaż potrafią cuda wycisnąć nawet z utworów z lat 60-tych to jednak bez dobrej realizacji nagrania mogą się gubić.
Jeśli jednak efekt przestrzenności, panoramy przód-tył słychać na słuchawkach nie popartych dekoderem DPL to zasługa doskonałej pracy realizatorskiej i tutaj należy się ukłon w ich stronę.
W efektach przestrzennych (prologic) przodują reklamy

- tam to dopiero się dzieje ***8230;
Słuchanie muzyki w systemach przestrzennych (DPL IIx ,Logic7 itp.) może nieść za sobą uzależnienie ale może też zrazić, ze względu na wymagania (rozstaw głośników, ich ilość, gabaryty pokoju itp.).
Słyszymy wiecej, zostajemy atakowani masa danych, które nie każdy chce lub jest w stanie przetworzyć.
Słuchanie takich jak na tym przykładzie utorów znacznie szybciej męczy ale za to daje niezła frajdę.