Podgląd pojedynczego posta
Stary 06.06.2007, 18:17   #405
Jarson
Pa rampamer
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.10.2006
Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
To, że w 3DMarku 05 wypada lepiej niż fx5700 nie świadczy tu niestety absolutnie o niczym, miałem przez jakiś czas podobną kartę jako zamiennik równocześnie z moją nieśmiertelną FX5600Ultra Gainwarda na drugim kompie o dość podobnej konfiguracji i 5600Ultra mimo, że o klasę niższa, w grach zostawiała go w tyle o 20-35% - po prostu większości testów z 3DMarka 05 nie da się uruchomić na kartach serii FX, stąd ten wynik. Również wziąłbym np. Radka 9600 (kultowa karta), skoro to jużmusi być na AGP.

Odnośnie magistrali - Aida32 pokazuje Ci właściwości obecnie zamontowanej karty graficznej. Jeśli masz złącze AGP x8, to płyta obsłuży Ci każdą kartę posiadającą to złącze. Podobnie ma się z ilością pamięci - ja na starym Asusie P4C800 Deluxe miałem w BIOS-ie możliwość ustawienia pamięci do 256MB, w obecnym Foxconnie mam do 126MB, ale to nie znaczy, że karta z 256MB na nim nie działa poprawnie, wręcz przeciwnie... I nie jest tak, że tylko 128MB jest wykorzystywane, gdzieś w jakimś teście widziałem ilość wolnej paięci AGP kiedyś, pokazało mi, że 96MB było wolne, czyli musiała być ponad połowa zajęta, a więc więcej niż 128MB...

Jarson jest offline   Odpowiedz cytując ten post