Podgląd pojedynczego posta
Stary 09.06.2007, 23:04   #1
joujoujou
Administrator
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Unhappy Intel 845G i siedmioportowy hub USB - tylko 3 porty działają.

Tak jak w temacie - kupiłem ostatnio 7portowy aktywny hub USB (chińskie noname).

Pierwszy kłopot - instalacja.

Mimo, że windows 2000 w pełni wspiera USB, hub nie chciał się zainstalować - błąd, nieznane urządzenie USB, brak sterownika.

Przełożony do innego portu zainstalował się (tak mi się wydawało) bez problemu.

Przełożony z powrotem do "kłopotliwego" portu - tym razem winda zameldowała, że O.K.

Jakież było moje zdziwienie, gdy okazało się, że tylko 3 z 7 portów działają - w pozostałych jest zasilanie, nie widać podłączonego sprzętu.

Przez chwilę wydawało mi się, że hub może być walnięty, ale podłączony do drugiego laptopa (XP home) działa bez najmniejszego problemu.

Kilka detali odnośnie owego "sprawnego inaczej" kompa:

Windows 2000 pro, sp4.
Mimo, że to laptop, chipset jest desktopowy:

-schowek01.png
(co ciekawe, pamięci też).

Zainstalowane wszystkie sterowniki od mobo, również Intel Application Accelerator.

Póki co, podmieniłem plik sterownika usbhub.sys na XPkowski, jeszcze nie robiłem restartu (te kilkadziesiąt przy instalowaniu/odinstalowywaniu na razie starczy).

Jakieś sugestie, propozycje?

Formatowi C: dziękujemy, zresztą i tak by pewnie nie pomógł.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online