sam mam kilka myszek
na codzien uzywam bezprzewodowej
jest mala, lekka i dziala swietnie
opoznienia sa naprawde minimalne*, ma zasieg 5m, wiec jak zucam obraz na tv to moge kontrolowac kompa bez problemu siedzac wygodnie na kanapie z dala od kompa (swietne rozwiazanie w przypadku filmow)
rewelacyjnym bajerem jest stacja bazowa - nieuzywana mysza laduje sie
na razie RAZ musialem wyjac i doladowac aku, a myszki uzywam ponad pol roku
jest to TEVION kupiony na allegro z wbudowanym wskaznikiem laserowym - fajny bajer przy ogladaniu z kims fotografii (zreszta to chyba Czechoj moze potwierdzic

)
od wielkiego dzwonu podlaczam zwykla, wielka przewodowa logitecha - gdy mam naprawde szczegolowy projekt do zrobienia (naprwade od wielkiego dzwonu, moze ze dwa, trzy razy sie zdazylo!)
ostatnia z moich mysz to mini przewodowa, ktora sluzy wylacznie do wozenia w torbie z lapkiem i tylko poza domem jest uzywana, jest to jakas chinszczyzna
zeby nie bylo - najdokladniejsza jest przewodowa Logitecha, zero opoznien, ale wymaga dobrej podkladki
na gorszej nawiezchni LEPIEJ radza saobie chinskie!
opoznienia wystepuja przy bezprzewodowych, ale sa naprwade minimalne, i 99,99% ludzi nie przeszkadzaja
ja je dostrzegam wylacznie przy bardzo szczegolowych obrobkach grafiki, gdy kazde drgniecie reki ma zanaczenie
podsumowujac - kup cokolwiek, i tak bedziesz zadowolony

i na pewno znajdzie sie ktos, kto stwierdzi, ze kupiles wielkie G
generalnie bezprzewodowa tylko ze stacja bazowa imho i jezeli chcesz kontrolowac kompa z kilku metrow to uwazaj na zasiegi (zdecydowana wiekszosc myszy ma okolo 1m)
przewodowka jest teoretycznie szybsza i dokladniejsza, ale zwyklemu "ludziowi" ciezko to jest zaobserwowac
edit:
* - po dlugim nieuzywaniu poza stacja bazowa (np siedze i ogladam film, mysz sobie lezy na lozku przez ponad godzine) trzeba tylko kilka razy kliknac - moja tak ma ze potrafi sie budzic z uspienia nawet 2 sec, wybudzana jest wlasnie klikiem)
przy normalnej pracy, gdy kozysta sie z niej czesto, najzadziej co kilka minut, nie ma mowy o takim zachowaniu - zawsze startuje od razu