Podgląd pojedynczego posta
Stary 14.06.2007, 15:57   #28
matdb
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 09.03.2006
matdb w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Reetou Podgląd Wiadomości

Jeśli chodzi o tą hurtownię - Batchdemux może jest przedpotopowy, chociaż nie sądzę, że przed potopem były w ogóle komputery i obróka A/V , ale jak przed chwilą sprawdziłem, robi to co powinien - rozkłada kilka mpg na A/V...
Ok Reetou - przepraszam, że zbeształem program Batchdemux, on działa jak trzeba tylko należy go umieścić w odpowiednim katalogu (bez dlugich nazw, polskich znaków i dziwnych innych symboli w nazwach katalogu itp.). Nie wiedziałem tego - dopiero dzisiaj, w wyniku przekopowiania całego programu do katalogu c:\demux działa jak trzeba. No ale skąd ja to miałem wiedzieć wcześneij? Hrrrr przdpotopowy - więc i wrazliwy na nazwy katologowe - jakie to proste, szkoda że tak długo trwało uporanie się z tym problemem.

Teraz szukam czegoś do hurtowego łączenia plików (audio i video) w jeden.
Tak na boczku (bo to ma luzny zwiazek z tematem i pytanie czyto teoretyczne) czy jest możliwość połaczenia:
1. pliku video (sam obraz zakodowany kodekiem mpg 2) i
2. pliku audio (np. ac3)
w plik *.avi, tak aby nie było konwersji (jakijkolwiek) - bo konwersja pogarsza jakość i OBCIĄZĄ ZNACZNIE PROCESOR ORAZ WYDŁUŻA BARDZO MOCNO CZAS OBRÓBKI - a to jest coś co unikam jak ognia.
Tak w ogole to ja może mam złe wyobrażenie o plikach avi: otóż dla mnie to tylko "opakowanie" w którym plik video i audio mogą być zakodowane w różnych postaciach i jak tylko system operacyjny ma odpowiedni kodek to to zdekoduje. Z drugiej strony nie wiem czy np. do avi można podpiąć jakiś kodek audio bezstratny (typu flac czy wavpack). Hrrr Wiem, że w najnowszej specyfikacji hd-dvd jest już to możliwe ale jest małe AAAAAAAALLLLLLLEEEEE, otóż ta specyfikacja nie jest kompatybilna w dół, tzn. obraz musi być w rozdzilczości minimum 720i, a klasyczne dvd to coś 480i itp. zatem jest potrzebna konwersja "rozdzileczości" co ZZZZZZNACZNIE wydłuża czas obróbki - no nie podoba mi się to. Ma być zwykłe "kopiowanie" a nie grzebanie w materiale video.
Kurcze znacie jakieś forum (jakies duuuuże) gdzie są spece od obróbki audio - video?
matdb jest offline   Odpowiedz cytując ten post