LITE ON-y robią takie problemy z niejednymi płytami

Co do płyt CD-RW i nagrywarek CD/DVD to przeżyłem koszmar i po długim czasie stanąłem na nogi! Niema to jak - ASUS CRW-5232AS + upgrade biosu & LG HL-DT-ST DVD-RAM GSA-H20L + upgrade biosu. Kupiłem CD-RW Verbatim 32x SERL+ i Verbatim 12x SERL - niemam zupełnie problemów z mazaniem i paleniem - do bólu, ile dusza zapragnie!! Prędzej nabawiłem się rys i uszkodzeń mechanicznych niż wysłóżenia ... Zaznaczam iż jak to z płytami RW i napędami bywa niemożna ich wypalać raczej z prędkością maksymalną jaką podaje producent - w przypadku 32x polecam 24x itd.itp. (nawet serl+ 32x) i inne cuda techniki przy wypalaniu max. są później trudne do odczytu i mają multum błędów CRC! Moja 32x po 2ch latach wkońcu zdechła i kupię znowu ją, bo są świetne - używałem głównie do filmów, by oglądać na wiwie hd228 - też z upgrade najnowszego softu

Pozdrawiam! 73! ps. Broń Boże bym krytykował Twojego Lite-On/a, lecz natknąłem się masę razy na głupiejące napędy tej firmy!! Co do mojego asusa to kupiłem go po serii nieudanyc w tym czasie LG-ków zaczynając od 8x a kończąc na 52x, a dvd-ram z light scribem tego lg czarnego, trafiłem bez skazy, jako dvd odrazu

Niechcę i niemam zamiaru już zmieniać napędów, a jeżeli się coś dzieje to nabieżąco konserwuję je, czyszczę soczewki, szyny wózka i smaruję je,oraz śledzę firmware.., byebye

GG126050