Dyskusja: Zakup notebooka
Podgląd pojedynczego posta
Stary 19.06.2007, 18:02   #265
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Patrix Podgląd Wiadomości
tutaj masz zestawienie mobilnych procesorów: http://www.notebookcheck.pl/Zestawie...ow.1187.0.html

T2250 - Intel Core Duo Yonah 65nm
T2080 - Intel Pentium Dual Core Yonah 65nm

To jest ta sama technologia 65 nm
Dzięki za adres, tu przynajmniej można coś wyczytać, bo wczoraj nic podobnego nie mogłem znaleźć.

Generalnie technologia podobna, ale różnice są - w pamięci podręcznej (1 i 2MB) i szynie, chociaż tu już w zależności od taktowania procesora. Ale ogólnie Core Duo można traktować jako lepszy. Czy wyraźnie wydajniejszy to już inna sprawa, ale minimalnie chyba też jest.

Ok, czyli wychodzi na to, że z wymienionych wcześniej przeze mnie modeli można brać praktycznie każdy - są bardzo podobne.

Jeszcze przy okazji się dopytam, bo okazało się, że jest jeszcze jeden ważny wymóg - powinny pójść na tym Simsy 2 Poszperałem na necie i wygląda, że powinny, ale jednocześnie nie znalazłem żadnego dema (chciałem sprawdzić u siebie, bo mam podobną kartę graficzną i tylko trochę gorszy procesor). Może ktoś uruchamiał je na notebooku i może powiedzieć, jak na zintegrowanych kartach chodzą?

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post