Dyskusja: Clone CD know-how
Podgląd pojedynczego posta
Stary 12.12.2002, 10:59   #5
fido2001
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 24.04.2002
fido2001 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Mysle, ze jak na razie to jest 1:0 dla Alkohola, jak juz ktos pisal na forum, autorzy CloneCD osiedli na laurach bo nie mieli konkurencji - ale to sie wlasnie zmienilo. Ja dalej uzywam Clona, bo uwazam ze jest "bezpieczniejszy" chociazby dlatego ze jest juz jakis czas na rynku i wiele dostrzezonych bledow zostalo usuniete. Chodzi o to ze kiedys robilem jakas kopie dane+audio jedna z pierwszych wersji clona, i pozniej okazalo sie ze ta wersja miala buga ktory pokitrasil mi sciezki audio... Im duzej program istnieje na rynku tym jest "pewniejszy". Notomiast Alkohol ma jak na razie ciut wieksze mozliwosci, dlatego w przypadku SD 2.8x.xx uciekam do niego ( nie mam wyjscia ).

Co do DiscJugglera, to uzywam go od kilku dobrych lat, i uwazam je jest wysmienitym programem do wszelakiego majstrowania i kopiowania plytek. Pomijam fakt ze jest to jedyny soft ktory tak naprawde obsluguje naraz kilka nagrywarek ( ja bawilem sie osmioma na raz ! ),ale nie pomine faktu ze jest niesamowicie stabilny i przyjazdny w obsludze, chocial ma wiele wiecej opcji niz np. Nero.

Podsumowanko brzmi tak co do Clona i alkohola to musisz sam zdecydowac, a co do Disc Jugglera to musle ze nie masz az tak duzych potrzeb zeby go uzywac i w zupelnosci wystarczy jak zainstalujesz sobie NERO. Jesli natomiast mam zamiar sie bawic Jugglerem to pisz - sluze pomoca.