Witam !
Cytat:
Napisany przez ed hunter
a właśnie przy wskazówkach to jest tak, że rzut okiem i widać mniej więcej jak jest późno lub ile brakuje  co mi po tym, że na cyferkach zobaczę dokładnie od razu jak muszę pomyśleć za ile to któraś itd. na wskazówkowym widzę od razu optycznie. ja tak mam przynajmniej.
(...)
|
To akurat u mnie jest zupełnie odwrotnie

- ja jak spojrzę na cyfry zaraz wiem która godzina - na na wskazówkach zajmuje to zawsze chwilkę - zwłaszcza rano czy wieczorem - albo po prostu jak się spieszę itd.
Mam wrażenie, że to w pewnym stopniu kwestia przyzwyczajenia - co do zegarków na rękę to jako dziecko miałem chyba tylko przez rok taki wskazówkowy - później od czasu jak kupiłem po I Komunii cyfrowy (wtedy to był szał - nie każdy taki miał

) to zawsze miałem cyfrowe. A w domu tylko w kuchnii zawsze był zegar wskazówkowy - w pokoju od 12 czy 13 lat mam radiobudzik, w dużym to zegar na wyświetlaczach Ojciec zrobił chyba coś koło 1986 roku - więc jak widzisz - przyzwyczaił się człowiek
A może to dlatego też, że jestem dokładny i jak spojrzę na cyfry to mam dokładny "odczyt" ?? Bo na wskazówkach to taka mała rozdzielczość itd.
Pozdrawiam
ro29