Cytat:
Napisany przez radosio
Witam
mam dylemat co kupić. coś takiego czy może takie coś? ceny podobne. a może dołożyć 50 zł i kupić taki?
ps. iriver wymaga windows media playera? nie wiecie jak taki player dziala pod Linuksem?
|
Ja bym wziął:
- pierwszego jeżeli zależy ci na długiej pracy baterii
- drugiego jeśli zależy ci na małym rozmiarze (to cholerstwo naprawdę jest malutkie)
- trzeciego jeżeli zależy ci na dużym ekraniku (drugi też ma całkiem spory, ale jednak clix czy jak mu tam ma największy - od biedy i film na tym obejrzysz).
Generalnie każdy z nich jest dobry, każdy ma doskonałą jakość dźwięku, podstawowe różnice to wymiary, wielkość ekranu i długość pracy na baterii (pierwszy z tego, co pamiętam 40-50 godzin, drugi 8, trzeci nie wiem, ale pewnie też raczej mało). Funkcje podejrzewam, że są podobne.
A propo jeszcze jak najmniejszego odtwarzacza o co swego czasu pytałem. Potwierdziłem już, że Ipod Shuffle nie ma możliwości odtwarzania w kółko jednej piosenki, więc z niego zrezygnowałem, ale kilka tygodni temu pojawił się nowy odtwarzacz - Creative Zen Stone. Wygląda nieźle, kosztuje bardzo niewiele (za 130 złotych można mieć 1GB),
JEST możliwość odtwarzania jednej piosenki bo już pytałem i producent chwali się rewelacyjną jakością dźwięku. Miał już ktoś okazję testować?