Podgląd pojedynczego posta
Stary 27.06.2007, 17:37   #8
polakT
inżynier systemowy

Data rejestracji: 07.07.2004
polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez Ricki Podgląd Wiadomości
O.K. znalazłem na Allegro anteny panelowe. Nie wiem tylko jaką wybrać czy starczy taka 12 dBi, a moze 18 lub 24 dBi. Aha najlepiej aby działała ona w pokoju lub przy oknie, bo nie wiem czy administrator budynku wyda zgodę na montaż na dachu.
Taaa... swobodnie moze byc w budynku, zwlaszcza gdy mowisz ze na zwyklej łapie siec...

Co do mocy sygnału to wiecej znaczy lepiej, aczkolwiek nie zawsze... w tym wypadku moze być problem przy zastosowaniu najwiekszej.. ogolnie w Twoim przypadku zastanawialbym sie nad czymś po srodku, albo blizej tych 12... ogolnie 18 to dość duzo... dla porownanie powiem ze ta mała przy sieciowce ma ok 2dBi - sa wieksze odmiany ok 25cm długosci i maja 5dBi... zatem juz tu widac roznice miedzy 2 a 12...

Czyli jezeli zdecydujesz sie na 18 mozesz brac pare metrow kabla (mowmy tu o 3-4 max to bedziesz mial te ok 12dBi <tak na oko mowie>, i bedziesz mial latwiejsze ustawianie... )

Jezeli Ci nie spieszy sie na dzis.. to niech ktoś jeszcze sam powie, co sadzi...

Ogólnie to sa moje doswiadczenia z WI-FI ale, jak to z Wi-Fi bywa.. nigdy i nigdzie nie jest tak samo....
polakT jest offline   Odpowiedz cytując ten post