Dyskusja: Shuttle Ak32A
Podgląd pojedynczego posta
Stary 12.12.2002, 23:32   #29
cana
Łaskobójca

Data rejestracji: 24.04.2001
cana zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
jako ex user płyt na kt266,kt266a, kt266a z raid 133 i kt333 z raid 133 / jestem maniakiem i lubię jak wszystko jest masterem na swoim kanale / musze stwierdzić że :
1. jesi masz dysk ata100 to nic nie zyskasz
2. jeśli masz przez przypadek dysk ata133 to też w praktyce nic nie zyskasz bo to co dostaniesz i tak mieści się w specyfikacji ata 100 a to co Ci sprazedają marketingowcy to pseudotechniczny bełkot i pobożne życzenia
3. jedyny plus to usb 2.0 ale zysk w tym wypadku zależy od tego jakie się ma lub planuje się mieć peryferia w kompie / ja nic nie ma na usb a jedyne co mogę mieć to komórek nokii a dla jej 64 mb to mi normalne stare usb wystarczy

BTW jak już wydawać kasę to nie lepiej qpić coś na nforce2 / epox jest poniżej 600 zł a ma qpe dodatków tak zę w sumie można sb live w starszych wersjach zostawić dla next pokolen/ i do tego mozamn old procka spokojowo zapodać na 166 i wspomóc dwukanałowym ddr ( kosztowne ale jakieś 10% do przodu -> własnie zamierzam się przesiąść bo mi sie juz via znudziła
albo zapodać coś na kt333 w taniej nie ecs'owej wersji
a co do asrocka to moze lepiej poczekać na jakieś recenzje z w miarę nieżależnych serwisów o kompach / choć za tą kasę to mozna potestować a next zbulwersować się i zaqpić na stałe inna 8) albo co bardziej etyczne zapytac w zaprzyjaźniopnym sklepie jak chadzają zestawy na tych płytach bo ryzyko nie jest wskazane albowiem powiadam Wam płyta to podstawa kompa.....
.....a ja jestem nadżumiony / nie ma to jak firmowe imprezy przedświąteczne sponsorowane przez dyrekcję 8)
pozdro
cana jest offline   Odpowiedz cytując ten post