Cytat:
Napisany przez rork
@ro29 niestety ale przykład/y idą z góry więc...
|
Owszem - trochę racji w tym jest - mi też np. nie spodobało się jak Prezydent uznał, że b. Prezydent Lech Wałęsa zapraszając go na swoje imieniny zrobił coś "dziwnego i nienormalnego" (to moje słowa - nie pamiętam co dokładnie powiedział) - ALE - skoro nawet zły przykład idzie z góry - to czy mamy go naśladować ??
Według mnie nie powinniśmy ...
Cytat:
|
Napisany przez ed hunter
to było wtedy gdy prezydentem był prawie magister Aleksander "Goleń" Kwaśniewski?
|
No tak - powtórzę się ... tylko, że z b.Prezydenta Kwaśniewskiego zaczęto się śmiać dopiero po 7-8 latach prezydentury (bo pewne sprawy dopiero wtedy ujrzały "światło" dzienne) - i to nadal z umiarem ... a z Prezydenta Kaczyńskiego - chyba już minutę po tym, jak wygrał wybory
Może ktoś powiedzieć, że w 1995 roku były trochę inne czasy, inne media - owszem - ale czemu wtedy nie zrobiono afery z tego, że okłamał z wykształceniem i zaraz po wyborach uciekł wypoczywać i "odczekać" do ciepłych krajów ??
Wiem - sam nie lubię takich porównań j/w ... ale po prostu niedobrze mi się robi jak słyszy się wokół tylko obrażanie Prezydenta, Premiera itd. - ile można wytrzymać ??
Aha - dla wyjaśnienia - nie głosowałem nigdy na Kwaśniewskiego oczywiście, nigdy go nie lubiłem i często było mi wstyd za niego (za Kaczyńskiego też mi czasem jest

) - ale - też mi się nie podobało jak go wówczas NIEKTÓRZY mieszali z błotem ... krytykować owszem - ale są granice ...
Dobra kończę, bo szkoda zdrowia ...
Pozdrawiam WSZYSTKICH .. mimo wszystko
ro29