Podgląd pojedynczego posta
Stary 10.07.2007, 15:50   #1
tom-as
Zamyślony

Data rejestracji: 21.01.2006
tom-as niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
[problem] ...ze startem kompa

witam...

nie raz i nie dwa juz znalazlem na tym forum rozwiązanie moich problemów więc moze i w tym przypadku 'zadziałacie'

a więc problem polega na tym, ze od jakiegoś czasu mam problem by załączyć kompa. wygląda to mnie więcej tak, że załączając go z rana.. podczas ładowania Win'a następuje reset... jak reset się nie pojawi to jak juz pokaże sie pulpit, ikony i juz hdd kończy 'mielić' to w głośnikach zabzyczy [tak wiem.. bardzo fachowe określenie ] i.. reset... po tym resecie juz mniej więcej 'wchodzi' jak ma być.. i działa sobie powiedzmy kilka godzin... po czym go wyłączam. Chcąc no powiedzmy za 1-2 h go znów odpalić jest...
a) echo - czyli niby komp chodzi, ale na ekranie sie nic nie pojawia... nawet do testu ramu nie dochodzi po by z glosniczka 'pikniecie' dalo sie uslyszec
b) dochodzi do sprawdzenia ram'u i na tym poprzestaje sie uruchamiac, albo jeszcze wykryje hdd i nagrywarke i na tym się zatrzymuje (tak tez sie czasem dzieje podczas rannego uruchamiania.. 'na zimno')

ma ktos jakies pomysły co to może być ? czyzby zasilacz niedomagal po kilku latach?

----
amd athlon xp 2500+
epox 8rda+
ati radeon 9600 pro
chieftec hpc-360-202
2 nagrywarki
2 hdd

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online