Podgląd pojedynczego posta
Stary 11.07.2007, 10:22   #1
stepbreaker
Breaking Steps

Data rejestracji: 25.04.2007
stepbreaker niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Nagrywanie (!RCA Composite!) za pomocą Avermedia A169 PCI Dual Tuner Analogue TV Card

Witam,

Mam pewien problem z kartą Avermedia A169 PCI Dual Tuner Analogue TV Card. Chodzi mi o nagrywanie obrazu. Karta jest zainstalowana w komputerze typu MC ( Media Center )
z systemem operacyjnym MS WXP MCE SP2. Sterowniki dołączone do karty zostały poprawnie zainstalowane w DM ( Device Menager ) wszystko jest ok i karta TV działa.

Chodzi mi o problem związany z nagrywaniem obrazu za pomocą wejścia RCA ,które to do tej karty jest dołączone ( są nawet 2 2x Video In RCA i 2x Audio R/L też RCA ).
Karta działa poprawnie, odtwarza telewizję z wejścia antenowego. Nagrywa programy też bez problemu jednak tylko przy wykorzystaniu wejścia antenowego.
Chciał bym mieć możliwość nagrywania obrazu i dźwięku za pomocą wejść RCA a tu klops.

Jedynym program do obsługi tej karty jest MS Media Center gdzie nie doszukałem się przełącznika umożliwiającego wybór źródła sygnału .

Producent nie dodaje do karty żadnego dodatkowego oprogramowania. Są tylko sterowniki.

Szukałem dość długo na innych forach rozwiązania mojego problemu i owszem pojawiają się głosy ,że można tak zrobić bo karta obsługuje Routing sygnału ( Wideo/Audio ) ze złączy RCA ale nikt nie opisał jak to zrobić...

Piszę bo może ktoś z naszych szanownych użytkowników podsunie mi jakąś koncepcję rozwiązania problemu.

Do wiadomości dołączam linki:

http://www.avermedia.com/cgi-bin/products_odm_A169.asp
http://www.specialtech.co.uk/spshop/...43&cat=0&page=

Dzięki za pomoc

Peace

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online