Ciesze się iż jakość zwycięża powoli nad ceną - jesli chodzi o monitory .
Ciesze się również iż są na świecie osoby ,dla których monitor a monitor to nie to samo .
Być może mimo woli poruszony został aspekt jakości obrazu karty graficznej ...Prawda jest taka ,iż nawet najlepszy monitor nic nie pomoże jeśli karta będzie pochodzić z dołu tabelki umieszczanej na "benchmark.pl" .Swoja drogą gratulacje dla "goscia" ,który powaznie podszedł do zagadnienia jakości kart graficznych w 2D ("benchmark.pl")- osobiście stwierdziłem iż tabelka była (ostatnio nie zaglądałem tam ,więc nie wiem czy jeszcze jest) prowadzona bardzo rzetelnie .Jeszcze parę lat temu nie miałem pojecia iz karty graficzne mogą pod wzgledem jakości wyswietlanego obrazu różnić się aż tak pomiędzy sobą .
Następna sprawa to rózne konstrukcje kineskopów ,a w zasadzie ich "baniek" :
jedne sa wklesłe ,inne wypukłe ,jeszcze inne posiadają tzw. efekt "trynitrona" (coś w rodzaju wypalonej linii na środku ekranu) .
Z trojga złego wolę jednak wypukłe (to takie moje prywatne odczucie)
Oczywiście sa tez całkowicie płaskie ...
Być może jak moj "SyncMaster" padnie bede musiał zainteresować się monitorem który bedzie tej samej klasy lub może wyższej ?
Dlatego mam kilka pytań do "BD" dotyczących "IIyama 454(451)":
1. Czy monitor posiada wejścia "BNC" ?
2. Ile monitor posiada posiada tzw. "banków pamięci" (ile trybów (rozdzielczość/odświeżanie) jest w stanie zapamiętać ?
3.Jakie odswieżanie mozna osiągnąć w rozdzielczości 1152X864 ?
4.Jak wyglada sprawa z "płaskością" tego monitora ?
5.Ile waży ? - moje biurko nie strzyma więcej niż 15kg (oczywiscie zawsze można zmienić ...mam na myśli biurko).
Cały serwis zrobił na mnie duże wrażenie ...no może oprócz :"...Za 2 dni w skrzynce byla plyta CD z testem dzieki ktoremu ustawilem wszystko jak nalezy." - tutaj sadze iż ten soft powinien być dostarczany razem ze sterownikami do monitora .jaro
|