Cytat:
Napisany przez Divxtom
Za www.rmf.fm....
"Nowelizacja przewiduje, że osoba, która bez należytego usprawiedliwienia nie stawiła się na szkolenie, może zostać doprowadzona siłą do najbliższego Urzędu Gminy celem odbycia szkolenia lub obciążona karą pieniężną w wysokości do 10 000 złotych.
Projekt ustawy nowelizuje również przepisy ustawy ***8222;Prawo o ruchu drogowym***8221;, zobowiązując Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji do zmian w rozporządzeniu w sprawie postępowania z kierowcami naruszającymi przepisy ruchu drogowego, poprzez wprowadzenie nowego taryfikatora, który będzie przewidywał za niektóre wykroczenia zamiast punktów karnych obowiązek prac przy organizacji EURO 2012."
koniec świata już jest chyba bliski
tego jeszcze nie było - toć to absurd totalny 
|
Nie no, chyba nikomu nie przeszło przez głowe, że coś takiego może być na poważnie..? No chyba, że rząd dalej uważa, że mamy zbyt liczne społeczeństwo w kraju i dobrze będzie, jak kolejne kilka milionów wyjedzie. Jeśli tak, to pomysł jak najbardziej słuszny.
Ale starczy tych żartów, o wypadku już było i tu nie ma się z czego śmiać - ogromna tragedia i przykro, że z udziałem Polaków (smutne, że w ogóle się zdarzyła - ale wiadomo, jeszcze bardziej, że dotyczy rodaków).
Dla mnie natomiast jeszcze bardziej przykre jest to, że już wychodzi na to, że wina była typowo polskiego myślenia - 'ja nie przejadę..?' czy coś w tym stylu. Wychodzi na to - choć trzeba jeszcze będzie poczekać na potwierdzone informacje - że trasa, którą jechał autokar jest miejscem o ograniczonym ruchu i aby na nią wjechać, należy mieć specjalna przepustkę. Tej oczywiście nasi nie mieli. Dodatkowo wydawana jest ona tylko autokarom, które mają podwójny system hamulcowy (nie pamiętam już jak dokładnie się to nazywa) - nie wiadomo jeszcze, czy nasz miał, ale.. prawie pewną przyczyną wypadku były hamulce.. To raczej nie jest zbieg okoliczności...