Dyskusja: Jaki monitor 19"
Podgląd pojedynczego posta
Stary 15.12.2002, 11:37   #7
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 15.07.2002
BD zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Laser napisa***322;(a)

Bartek teraz ja mam pytanko - nie wiesz czy wszystkie kineskopy IIylamy mają te dwa poziome paski w 1/3 i 2/3 ekranu szczerze mówiąc mnie to troche denerwuje a na zdieciach tego nie ma / chyba w opisie kineskopu powinno być napisane ale nie wiem czy to jest maska szczelinowa czy perforowana /
wiec tak kazdy kineskop z maska szczelinowa ma te paski ktore sa podtrzymaniem maski - taka konstrukcja

w przypadku monitorow 15" pasek jest tylko 1 na dole
natomiast dla 17" i wiekszych paski sa 2 na dole i gory - mniej wiecej 1/4 od gory i 1/4 od dolu (ta jest na mojej 19")

paskow nie ma maska perforowana
poza tym jest jeszcze kineskop mieszany (nie znam dokladnej nazwy) ale jest to polaczenie maski szczelinowej i perforowanej

nie wiem dlaczego denerwuja cie te paski bo ja je widzialem tylko na samym poczatku jak zaczynalem pracowac z takim monitorem
po chwile paski zniknely i nie widze juz ich w czasie pracy (najlepiej je widac jak masz jednolite tlo na calym ekranie i nic wiecej)

na zdjeciu nie zobaczysz tych paskow bo sa ona malo widoczne rowniez na samym monitorku

a co do iiyamy to nie kazdy ma te paski
z 19" np Vision Master 1451 (LS902UT) nie ma http://www.iiyama.pl/pages/produkte/...hp3?id=LS902UT
kosztuje ok 1100 zl
BD jest offline   Odpowiedz cytując ten post