Dyskusja: Zakup notebooka
Podgląd pojedynczego posta
Stary 24.07.2007, 22:04   #2
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Wawelski Podgląd Wiadomości
Dla mnie klawiatura notebookowa jest bardzo niewygodna, bo:
1. Jest wyżej (męczy nadgarstki)
2. Brak klawiatury numerycznej
3. Klawiesze funkcyjne razem F1-f12 - trudno trafić bezwzrokowo we właściwy
4. Klawiesze funkcyjne pozostałe w takim układzie, że nigdy nie mogę trafić bezwzrokowo. Do tego często pomniejszone.
5. Co laptop, to układ. Używam 3 laptopów - każdy ma inny układ klawiszy.

Jak mogę, to i tak do laptopa podpinam klawiaturę (oczywiście swoją ulubioną - czyli Logitech UltraX). Nie da się szybciej pisać niż na niej i nie ma wygodniejszej od niej (tylko klawisze się wycierają jak w tandetnym badziewiu - ale i tak piszę bezwzrokowo, to mi nie przeszkadza).
Poza punktem pierwszym mogę się zgodzić. Klawiszy funkcyjnych używam sporadycznie, dlatego mi to nie przeszkadza. W przypadku klawiatury numerycznej, to musząc jej używać, dokupiłbym ją osobno (są takie małe dołączane na USB). Miałem wcześniej na myśli przede wszystkim zwykłe pisanie i obsługę programów.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post