|
jaki program do nagrywania i jednoczesnego tworzenia okładki do płyt CDR Audio
Witam.
Jest tu nowy na forum i wczytując się - jest bardzo ciekawe.
Nagrywaniem płyt zajmuję się już od prawie 10 lat, wtedy to pracowałem jako DJ i potrzebowałem czasem nagrać jakieś swoje mixy.
Miesiąc temu zakupiłem nowego Laptopa (Acer Aspire 9300) z systemem Windows Vista, no i zaczęły się moje kłopoty, bo większość dotychczasowych programów z jakich korzystałem na starszym kompie musiałem wymienić na najnowsze wersje.
Nagrywałem do tej pory płyty Audio programem (wg. mnie świetnym do tego) WinOnCD 5 Power Edition, gdzie można min. było w bardzo szybki sposób tworzyć okładki do płyt, któe można było exportować w postaci obrazów bmp, które potem wklejałem do Worda i mogłem taką okłądkę wydrukować na każdym kompie z drukarką który ma Worda, dodam że nie mam drukarki w domu, bo po prostu nie mam na nia miejsca (dlatego też korzystam z Lapka a nie ze stacjonarnego).
Czy jest ktoś w stanie poradzić mi program do nagrywania płyt audio, który po pierwsze 1) będzie chodził w Viście po 2)jednocześnie będzie tworzył okładki do płyt, które będzie można wyeksportować i wydrukować na innym komputerze, na którym nie ma zainstalowanego tego programu.
Dodam, że zakupiłem już WinonCd9 ale i jest on w języku niemieckim po drugie okładek nie tworzy się już tak łatwo, bo jest osobna aplikacja, która potrafi się zawieszać i jest bez opcji exportu pliku z okładką.
Pozdrawiam i byłym bardzo wdzięczny za pomoc
ziembar
|