Podgląd pojedynczego posta
Stary 30.07.2007, 09:40   #5346
dwozny
Forumator

Data rejestracji: 18.12.2005
dwozny niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>dwozny niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Smartek Podgląd Wiadomości
Z tego co wiem jest na forum kilku chellonautow, moze ktos potrafi mi odpowiedziec na pytania:
1. Jakiego routera wymaga taki internet "z kablowki"? Nigdy nie mialem z takim do czynienia.
Rozumiem, ze moj aktualny ADSLowaty Linksys pojdzie w odstawke?
2. Jak wyglada sprawa pingow w ms? Strony laduja sie normalnie? Nie ma zadnych timeout'ow, problemow z DNSami itd.?
3. Czy jest jakis okres, po uplywie ktorego nastepuje samoczynny reconnect? (Neostradowe polaczenia resetuja sie co 24h).

pzdr.
Ja mam chello light 2/384 i jestem happy! chyba potrafię odpowiedzieć Ci na te pytania
1. Z routerów to chyba będzie działał każdy pod DSL, musi mieć wtyczki RJ45, ja mam Motorolę WR850G v3 z wgranym firmware Tomato i działa pięknie
2. Pingi są według mnie ok, jak dobrze pamiętam do Ciebie miałem ping średnio 29 ms, więc jest chyba ok, Strony ładują się normalnie, żadnych timeout`ów nie stwierdziłem, DNSy Chello są OK, działają bez problemu, ale ja jednak wolę OpenDNS
3. Nie ma nic takiego, cały czas net śmiga

EDIT:
Zapomniałem dodać, że jest u nich usługa UPC WIFI, można wynająć u nich router + kartę wifi za 19,90 miesięcznie, a koszt samodzielnej instalacji tego wynosi 49 zł, natomiast instalacja wykonana przez technika UPC wynosi 199 zł

Ostatnio zmieniany przez dwozny : 30.07.2007 o godz. 09:49
dwozny jest offline   Odpowiedz cytując ten post