Chce ktoś pobawić się w testera? Mam już prawie gotową (zasadnicza część jest na 100%) nowego emu. Działa w odpowiednich warunkach nawet 10-12 razy szybciej od poprzedniej wersji. Działa zarówno z hdd jak i mass. Nie ma już problemów z gow2 (i żadnych innych) - tworzy sobie dodatkowy bufor, jeśli stworzyć go nie może, to stosuje alternatywną metodę, jeśli i to zawiedzie to wyłącza część modyfikacji, umożliwiając bezpieczny zapis (pełna automatyka, chociaż można odpowiednie modyfikacje załączać/wyłączać poprzez użycie odpowiednich parametrów). Oszczędzę tutaj szczegółów technicznych (i tak raczej nikogo to nie zainteresuje).
Oczywiście przyda się umiejętność obsługi ps2linka lub znajomość hexedytorów. Autolaunchera jeszcze nie pisałem (zajmę się tym, gdy wszystko będzie już gotowe). Powinien jednak działać autolauncher do mojego launchera do emulatora (

) z poprzedniej wersji (napisany bodajże przez user112) - działał on tak: kładziesz mój launcher z emulatorem oraz autolauncher w jednym katalogu na usb i odpalasz autolauncher, on odpala mój launcher (przekazując odpowiednie parametry za was) a mój launcher odpala emulator i grę. Obsługuje on jednak tylko urządzenia usb i nie można zmienić katalogu, w którym są obrazy kart (szuka bezpośrednio na mass: )
Nie są jeszcze zaimplementowane sceMCReadFast i sceMCWriteFast. W formie takiej jak zaproponował romz, zawieszają się przy wywołaniu (no, ale przepisałem połowę emulatora na nowo, więc nie ma się co dziwić). Będę się dzisiaj nimi zajmował i postaram się dopasować do nowych funkcji zapisu/odczytu/wymazywania. Jaki ma to wpływ? Prawie żaden. Nie zadziała Resident Evil Outbreak (to na razie jedyna gra, o której wiem, że korzysta z tych dwóch funkcji).