Podgląd pojedynczego posta
Stary 04.08.2007, 06:41   #14
lukasz117
Nowy na forum

Data rejestracji: 03.08.2007
lukasz117 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez mensir67pl Podgląd Wiadomości
to ze silnik dzial nie znaczy ze jest oke'y

(szczotki sie rozsypaly np.) tak sie dzieje z silnikam od (krecenia) plyta

i silniczek tez fizycznie dział tylko na obroty swoje nie wchodzi ...
Problem w tym, że nawet jak go nie obciążam mechanizmem do otwierania płyty to też nie działa. To tak jak bym go testował z baterią, tyle, że zasilanie biore z ps2

Cytat:
Napisany przez mensir67pl
Laser znaczy sie zaswiec ale nie porusza sie na prowadnicach
Płyta się obrazacała, a laser się świecił i robił wrażenie czytającego zawartość jednak nie poruszał się, wogóle.
Na początku wydawało mi się, że to coś z tą taśmą do napędu ale wkońcu jak laser działa, a płyta się obraca to jest ok.

-----

Witam, mam problem z konsolą V4 (SCPH-30004).

Całe zamieszanie polega na nie działaniu żadnego z silniczków czyli laser świeci się, a płyta obraca, niestety laser nie porusza się góra-dół. Następnie po wciśnięciu EJECT, niebieskie światełko mruga, zaś tacka się nie wysuwa.

Sprawdzałem silniczek tacki z baterią i działała wzorowo, po podłączeniu do zasilania z PS2 już nie (nawet bez obciążania napędem). Sprawdzałem również przewodnictwo prądu, wygląda wporządku.

Próbowałem dociskać tasiemki itp. niestety nic nie pomaga.

Orientuje się ktoś w czym może tkwić problem?

Chyba, że jest to wina układu BA5810FP.

Załączam obrazki płytki mechanizmu z napędu... Mogłby mi ktoś pomóc i podpowiedzieć czy coś jest nie tak z tą płytką?

Bo tak jak pisałem żadne silniczki nie działają, pomimo że np. z tacki działał bezproblemowo z baterią AA. Taśma z płyty głównej do napędu jest również dobra ponieważ płyta się kręci, a laser czyta jednak nie porusza się góra-dół.

Zdjęcia:

Ostatnio zmieniany przez Berion : 04.08.2007 o godz. 19:17 Powód: //połączyłem tematy
lukasz117 jest offline   Odpowiedz cytując ten post