Dyskusja: Dyski SSD
Podgląd pojedynczego posta
Stary 07.08.2007, 08:47   #6
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Matefusz Podgląd Wiadomości
@Andrzej ale przecież dyski SSD są już w sprzedaży.

http://www.komputronik.pl/Dyski_twar...alog,kat,6114/
Tak, ale to bardziej na zasadzie nowinki, która się pojawia, a jeszcze trochę czasu musi upłynąć, zanim się to rozpowszechni i cenowo spadnie do sensownego poziomu. W międzyczasie też pewnie będzie cały czas udoskonalane i zwiększana (mam nadzieję) również pojemność.

Dla mnie rzecz jest naprawdę ciekawa, bo póki co poza ceną (no i ewentalnie tą trwałością, chociaż przecież technologii, które używa się do produkcji tych dysków trudno zarzucić problemy z trwałością) widzę tu same pozytywy. I to znaczne porównując do tradycyjnych dysków. Wydaje mi się, że może to być przełom, może jeszcze nie przy tych kilku obecnych modelach, ale w niedalekiej przyszłości, kiedy udoskonali się tę technologię.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post