Dyskusja: AC '97 pomyłka!
Podgląd pojedynczego posta
Stary 17.12.2002, 15:48   #27
AS_Wywiadu
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 10.05.2002
AS_Wywiadu w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
buahhaha

Tak się składa, że doświadczenie w kartach dźwiękowych mam nielada, hyhy ale nie lubię się chwalić Nie kupuj kart CREATIVE!!! Bedziesz później pisał na postach, że ci pierdzi, że ci zgrzyta, że ci wywala blue screen i tak dalej i tak dalej... Wszyscy zorientowani w tym temacie wiedzą jakie problemy stwarzał SB LIVE swego czasu, kłopotliwe niedopracowane sterowniki, oprogramowanie z mnóstem błędów a najciekawsze jest to, że czym nowsze tym gorsze i to fakt a nie tylko moje zdanie!!! Poczytaj sobie www zachodnie na ten temat a sam się przekonasz co to oznacza monopol Creative hehe!!! Karty Creative jako jedyne bardzo obciążają procesor, mają słąba jakość wykonania itp. najciekawe jest to, że nowe oprogramowanie jest dostępne płatne a najśmieszniejsze jest to, że płyta 4euro koszuje do SB Audigy w Creative Polska z nowym softem buhahaha. A karta dźwiekowa SB 128 to jeden z najgorszych niewypałów!!! Przykład? producent Gigabyte do tej pory montował zintegrowanego SB128 na swoich płytach ale przeszedł na Via codec bo już ten Via Codec jest jakościowo lepszy nić SB128!!! A jaki jest VIA Codec AC 97 to sam wiesz, hehe. Ja miałem karty dźwiękowe takie: SB AWE 64 value, SB128, SB Live 5.1, Hercules Muse XL - super karta za małe pieniądze!!, Sb Audigy testowałem a mam obecnie Herculesa Fortissiomo 2 z której jestem Very happy! Zero problemów a jakość dźwięku wymiata! Nawet Mp3 w jakości 96kb grają tak jakby były skompresowane w 256kb!! A i troche muzy robię i wymagający jestem co do dźwięku. Dobre są karty Terrateca bardzo! Zależy ile masz wydać $$$ na karte ale jak tanio szukasz to polecam poszukać karty na układzie CMI 8738 np. Hercules Muse XL ok120zł, albo Winfasta karte też takie robią w tej cenie, jak szukasz czegosć droższego za ok 300zł karta Terrateca na układzie Cirrusa Logica, Videologic Sonic furry ale to drogie troche ale też ten sam układ.

Pozdrawiam i dobrze ci radze nie kupuj Creativa bo będziesz no chyba, że słuchasz Umcy Umcy i byle grało i trzeszczało :-D

Ostatnio zmieniany przez AS_Wywiadu : 17.12.2002 o godz. 22:16
AS_Wywiadu jest offline   Odpowiedz cytując ten post