Podgląd pojedynczego posta
Stary 17.08.2007, 20:47   #1152
Arepo
Guru

Data rejestracji: 01.10.2004
Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Mardok Podgląd Wiadomości
Ludzie to się zdecydujcie przed chwilą pisali nie skreślaj nagrywarki sprawdź na innych nośnikach, sprawdziłem i działa to kup teraz nową co to w ogóle za logika... Dobra przepraszam za zajęty czas i żałuję iż w ogóle napisałem tu posta gdyż poza tym iż niektórzy potrafią z kilku animowanych, tandetnych gifów złożyć napis to się nic więcej nie dowiedziałem...
podsumujmy fakty :
- zniszczyłeś ogrom płyt
- kupiłeś inne i część zniszczyłeś
- nie chcesz kupić nowego urządzenia

w zasadzie nie wiem jakich jeszcze dowodów potrzebujesz na to, że coś jest nie tak z napędem - może dokup jeszcze trochę płyt , ale ...

pozostaje jeszcze :
- wyczyścić mechanizm i laser
- przesmarować mechanizm
- powgrywać różne biosy i posprawdzać jak się na nich nagrywa (trzeba się liczyć ze zniszczeniem kolejnej partii płyt)
- posprawdzać kable i zworki (może coś dokładałeś/zmieniałeś w komputerze)
- sprawdzić zasilacz
- posprawdzać wszystkie ustawienia w systemie
- uaktualnić oprogramowanie lub spróbować nagrać na innym

myślę, że zajmie Ci to kilka dni/tygodni , ale nie martw się większość rzeczy opisane jest w FAQ i uwaga najważniejsze - tam można się dużo nauczyć, bo widzę, że jesteś spragniony wiedzy

biorąc pod uwagę to co może być problemem pomyśl jak niby mamy Ci pomóc na podstawie informacji, które podałeś na zasadzie "ludzie nie nagrywa mi na takich płytach a nagrywało i co się k...a stało" ?

przyhamuj więc może z takimi komentarzami, bo jakby pomyśleć logicznie to nie wiem kto wyjdzie na tym lepiej ...

życzę powodzenia

pozdrawiam