Podgląd pojedynczego posta
Stary 23.08.2007, 15:02   #18
czeplin
Nowy na forum

Data rejestracji: 20.08.2007
czeplin w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ALLELUJA!
PROBLEM ROZWIĄZANY!

moja nagrywarka nie radziła sobie z płytkami TDK. Myslałem że są zwykłe jednak po kolejnej nieudanej próbie w momencie skrajnego załamania, wziąłem opakowanie i dopiero wtedy zobaczyłem napis - TDK SCRATCHPROOF Kupiłem ich 10 sztuk za 39 zł Jestem nie na czasie - nie wiedziałem że zwykłe DVD są tańsze. Wziąłem całą paczkę - myślałem że po prostu TDK tyle kosztują.
Okazało się że Benq 1650 nie radzi sobie z tymi nowymi płytkami. Może to wina programu - nie mam najnowszej wersji nero. Zakupiłem zwykłe TDK i jest ok. Wymęczyła mnie ta nagrywarka ale się nie poddałem. Powiedziałem sobie - albo JA albo ona - żywcem mnie nie weźmie. Jestem zwycięzcą
Wcześniej próbowałem na verbatimach i też nie nagrywało ale wtedy miałem stary firmware BCDC i to było przed zaniesieniem do serwisu. Tam wgrali mi BCIC i już próbowałem tylko wypalać na TDK SCRATCHPROOF. Gdybym spróbował innych płytek wszystko byłoby ok.
Podsumowując:
Zawinił stary firmware i najnowsze płytki. Przedobrzyłem. Myślałem że BCDC nie jest takie złe ale widocznie nie radzi sobie z nowymi płytkami.
Mam nadzieję że moja historia pomoże komuś rozwiązać podobny problem. Ludzie - wgrywajcie najnowszy firmware i jeśli nie nagrywa zmieńcie płytki.

Bródka, ed hunter - dziękuje za zainteresowanie mym problemem i wszystkie porady

Ja tu gadu gadu a tyle płytek do wypalenia

zrobiłem jeszcze test jakości nagrywania. Co o tym myślicie?

Ostatnio zmieniany przez czary2mary : 15.03.2015 o godz. 07:47
czeplin jest offline   Odpowiedz cytując ten post