Cytat:
januszp napisa***322;(a)
Powiem tak :
Z kartą "SB 128PCI" nie powinno być takich ,jak opisuje :"Ćwikła" problemów .
Efekt "trzasków" jest typowym objawem złej instalacji karty .
Ten efekt sygnalizowany jest w przypadku instalacji (lub braku instalacji) nieodpowiednich sterowników typu "BusMaster" (w przypadku płyt głównych opartych na chipsecie "VIA" strowniki te noszą nazwę "4in1")
W tym przypadku warto ;
- jeśli płyta oparta jest na chipsecie "VIA" zainstalowac najnowsze stery : "VIAHyperion4in1445v" (nawet w systemie WindowsXP).
- warto także sprawdzić sterowniki do karty muzycznej ,czy oby napewną są one napewno w miarę nowe (aktualne).
Jeśli chodzi o system WindowsXP ,to niestety rządzi się on swoimi prawami ,w szczególności chodzi tutaj o sterowniki z serii "WDM" .Trzeba zadać sobie trud i odszukac w sieci sterowniki do tego modelu karty dźwiękowej pod system "WindowsXP" .
Może się okazać iż instalacja (konfiguracja plyty głównej)katry "SB Live" może przynieść podobne efekty .
Trzeba niestety odszukac "sprawcę" tych anomalii (sterowniki do karty dźwiekowej ,płyty głównej ,a nawet ustawienia w biosie) .jaro
PS.
Jeśli chodzi o zakup karty w cenie 150zł to mogę jedynie poprzeć propozycję "Druss" .Na temat różnic poszczególnych kart względem dźwięku można napisac cały referat .Myślę iż kiedyś będzie jeszcze okazja do porównań ...
|
Mam zinstalowane najnowsze sterowniki ze strony Creativa.Do płyty głównej także zainstalowałe service pack VIAHyperion4in1445v.We właściwościach sprzetu jest napisane że te stery są zgodne z WDM.A tak apropo biosu to co trzeba tam poprzestawioać.Mam płytę Asusa.