Podgląd pojedynczego posta
Stary 31.08.2007, 15:11   #988
VisionSign
Nowy na forum

Data rejestracji: 31.08.2007
VisionSign w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question

Mam pytanie. Otoz zakupilem wczoraj Pionka 112D i jest jedna rzecz ktora mnie nurtuje. Czytalem caly ten temat i wiem, ze ww naped nie nadaje sie do testow jakosci, bo przeklamuje wyniki, ale zastanawia mnie dlaczego przy wykonywaniu tegoż testu (ustawienia 8x) predkość nigdy nie przekracza 4x? Zaczyna wirowac od ok. 2,5 i gdy konczy sprawdzać jest jak na zalaczonym screenie. Jest sie czym martwic? Dodam, ze przy kopiowaniu zalozmy jakiegos pliku na dysk, naped sprawuje sie nieco gorzej niz podlaczony do SATA ASUS 1814BLT.

Pioneer DVR-112\-212\-A12 \-S12-neropioneek.jpg

Moja plyta glowna oparta jest o chipset nvidia NFORCE2 (czytalem, ze z tym moga byc jakies problemy) z zainstalowanymi najnowszymi mozliwymi sterownikami IDE do niej.

Jesli chodzi o nagrywanie wydaje mi sie, ze nie ma zadnych wiekszych problemow.
TDK DVD+R 16x wypał x8:
Pioneer DVR-112\-212\-A12 \-S12-pioneekwypal.jpg

Jeszcze jeden szczegol mnie zastanawia. Otoz autostart plyty działa bezproblemowo, nie dziala jedynie w przypadku wlozenia czystej plyty. Po kliknieciu na naped w Moj Komputer, wyskakuje okienko jak na screene nizej. Wiem, ze tutaj wina lezy po stronie programowej. Moze rejestr? Orientuje sie ktos ew. w jakim kluczu, w ktorym miejscu mozna to zniwelowac?

Pioneer DVR-112\-212\-A12 \-S12-niepoprfunc.jpg

W zakupionym napedzie byl zainstalowany firmware 1.21, zmienilem na 1.22.
ASPI zainstalowane, DMA wlaczone.

Bylbym wdzieczny za jakies sugestie dotyczace moich wyzej opisanych "bolaczek"
VisionSign jest offline   Odpowiedz cytując ten post