Podgląd pojedynczego posta
Stary 19.12.2002, 10:07   #5
pavlosz
Bywalec

Data rejestracji: 27.03.2002
pavlosz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mam cos takiego od tygodnia. Dokładnie jeszcze nie sprawdziłem jak sobie radzi z safe diskiem, secu-romem... Nie miałem okazji.
Ale napiszę co wiem.
Płytki długie 99 min nagrywa i odczytuje.
Obraz clona - po wypaleniu prawie 600 MB nagrywała przez ok. 2,5 min. Najdziwniejsze to to, że clone pokazywał maksymalną prędkość nagrywania 32x. Może dlatego, że ten model nie znajduje się jeszcze na liście obsługiwanych napędów przez clone'a.
Nagrywara do 40x wypala w P-CAV przy 48x w CAV.
Kopiowałem - w celu zbezpieczenia oryginałów oczywiście - 4 płytki cd-audio. Transfer 16x. Żadnych słyszalnych różnic i brak trzasków.
24x RW nie miałem okazji sprawdzić - nie mam takich płytek. Ale na RW 10x EMTEC'a nagrywałem z szybkością 12x.
Bios w mojej nagrywarce ma numer 1.0. Na razie nie zmieniam bo wszystko działa ok. Jak sie pojawią kłopoty będę mieszał. Jest juz nowy BIOS LG i jakiś od NEC'a - podobno świetny.
Płytki jakie stosowałem to: XDisk 40x, TDK 48x, AKOSS 48x( i nagrywa 48x - szok !!! )oraz coś z MediaMarkt 99 min 1 szt.

Jak na razie jest OK. Wcale nie chciałem kupować napędu LG. Ale miałem fundusze na nagrywarkę tylko przez 1 dzień, a w hurtowni zaopatrującej firmę w której pracuję były tylko LG'iki.
Jak napęd poradzi sobie z NWN - będę miał i zrobie kopie bezpieczeństwa oczywiście, oraz zrobi obraz czegoś zabezpieczonego Laserlockiem, w miarę szybko, tak jak robiły to Lite'ony - zmienię zdanie o LG diametralnie. Na plus, naturalnie.

Ja też poczytałbym z wielkąchęcią zdania fachowców o tym modelu. Czekam na test z niecierpliwością. Wyniki przydałby się przed świętami. Pewnie nie jedna osoba chciałaby zakupić cd-rw na gwiazdkę i zastanawia się nad LG. Szkoda, że to tak długo trwa.

pozdrawiam i życzę wesołych świąt wszystkim
pavlosz jest offline