Odkopałem stare disc wizard (działa tylko z seagate), spróbuj po kolei od najstarszej wersji (im wersja nowsza tym większe dyski obsługuje).
Nie wiem czy dysk nie musi być "dziewiczy" czyli nie podzielony na partycje, aby program zadziałał.
Nie pamietam już dokładnie jak to się robiło, ale odpal z dyskietki, podziel go np na 1/2/3 partycje, pozwól aby disc wizard go sformatował i odpal ponownie z dyskietki, kolejny reset i powinien się wgrać "dodatkowy bios" (musi być widoczna jakaś informacja graficzna), który musi startować przed innymi, o ile takie są (jakieś dodatkowe kontrolery itp), bo w innym przypadku nie zainstalujesz systemu. Pamiętam, że w jednym przypadku musiałem poprzestawiać karty, aby poprawnie działał.
O ile pamiętam po zainstalowaniu biosu system widział dysk jako mniejszy, ale po wejściu na dysk była obsługiwana cała jego pojemność.
Jeżeli podczas używania disc wizarda wyskoczy komunikat, żeby użyć programu pod windozę, to po ukonczeniu instalacji "biosu" i sformatowaniu dysku KONIECZNIE sformatuj dysk przed instalacją systemu bo będą pojawiać się problemy - wystarczy standartowy format z dyskietki lub z instalatora XP.
Ufff... trochę chaotycznie, ale jak już wspomniałem dawno to było...

Link:
http://rapidshare.com/files/53421104/dw_dos.7z