Cytat:
Napisany przez Prezesik
tu nie chodzi o notkę GW!
ja ten mecz oglądałem.. i nie byłoby problemu, gdyby w programie umieścili informację, że będzie transmisja konwencji a nie meczu! i nikt nie uprzedzał o możliwości przerwania meczu.. co to ma do rzeczy czy miał sporą oglądalność czy nie? na pewno byli ludzie, którzy usiedli przed tv tylko w celu obejrzenia meczu.
podobna głupota była z finałem ME przerwanym z powodu teleexpressu.. zawsze przesuwano serwisy informacyjne w takich przypadkach, a tu takie coś... oczywiście można powiedzieć, że bez przerwy transmisja trwała w TVP Sport, ale od razu trzeba dodać, że dostęp do tego kanału ma mniej niż 10% widzów..
z powodu skoków narciarskich przesuwają teleexpress, ale tym razem to tylko finał Mistrzostw Europy...
|
Jeżeli twierdzisz, że telewizja źle postąpiła przerywając mecz to zapewne przyznam Tobie rację. Opisywane przez Ciebie przykłady to tylko część grzechów TVP. Jest ich znacznie więcej. Sam mam do telewizji polskiej duże pretensje. Przede wszystkim to, iż nie spełnia misyjnej roli. To jest jednak temat do zupełnie innej dyskusji. Niestety PiS nie ma na to dobrego rozwiązania, ale nie mają i innne partie, a szkoda. Oczywiście padają od czasu do czasu pomysły prywatyzacji, ale ja akurat za tym nie jestem.
To jednak temat na zupełnie inną dyskusję.
Inną sprawą jest kwestia, że przerwanie meczu to sprawka PiSu. Nikt nie podał jakiś przekonywujących dowodów. Ja przecież na równie słabych podstawach mogę stwierdzić, że to była sprawka PO lub SLD, bo to wydarzenie raczej zaszkodziło PiSowi.
Cytat:
Napisany przez Prezesik
konwencje może i są transmitowane, ale w taki sposób, który daje jasno do zrozumienia które konwencje są ważniejsze.. np. niedawno z konwencji LPR dali tylko krótki wycinek, bo przełączyli się na konferencję prasową ministra Ziobry, oczywiście która nic nie wnosiła /paplanina, że wszyscy wokół kłamią/.. konwencja Samoobrony też została zmarginalizowana..
|
Podobne zdarzenia mają miejsce i w prywatnych stacjach TV.
Skąd u Ciebie taka nagła troska o LPR? Gdzie byłeś w roku 2005 jak była awantura o wystąpienia kandydatów na Prezydenta i nie równe ich traktowanie przez media? Sam widziałem, kilka konferencji m.in. SO, z których media właściwie przekazywały to co nieistotne.
Po ostatnich wyborach samorządowych Fundacja Batorego wydała raport dotyczący równego dostępu do mediów. I co z niego wynikało?
Ano tyle, że TVP nic złego nie zarzucono. Oczywiście wg tego raportu były sytuacje gdzie czas antenowy dla jednej z partii był zbyt duży. Najwięcej kontrowersji wzbudził warszawska TVP3. Tutaj padł zarzut, że Kazimierz Marcinkiewicz miał nieco za dużo czasu na antenie. Było jeszcze kilka podobnych sytuacji w innych ośrodkach, m.in. szczecińskim, w którym nadreprezentowane było SLD.
NIc złego się wtedy wg FB nie działo, jeżeli chodzi o całokształt pracy TVP.
Pozdrawiam