Podgląd pojedynczego posta
Stary 18.09.2007, 10:58   #9
Kogoro
Forumator

Data rejestracji: 24.01.2005
Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez Prezesik Podgląd Wiadomości
zaraz, zaraz Ed... zagalopowałeś się..

jeśli PO wygra wybory będą problemy ze stworzeniem większości - tu się zgodzę
a jeśli wygra PiS to tych problemów nie będzie? - moim zdaniem tym bardziej... bo ani PO ani Lepper/Giertych (w zależności który się załapie) się nie zgodzą.. (no i słusznie)

myślę, że koalicja PO i LiD jest najbardziej realnym i najkorzystniejszym (chciałem napisać układem - ale nie chcę sprowadzić nieszczęścia na rodzinę..) rozwiązaniem
PO jeżeli nie zdobędzie większości w sejmie najprawdopodobniej się rozpadnie.
1. Jeżeli będą próby zawarcia koalicji rządowej z LiDem przez PO to nie wszyscy posłowie Platformy to zniosą.

2. Jeżeli wygra PiS to PO raczej się rozpadnie, bo część posłów będzie się chciała dogadać z PiSem i oczywiście nie zniosą kolejnej klęski wyborczej Tuska. No chyba, że zmiana lidera.

Jeszcze Prezesik co do poprzedniego wpisu.
Podaj jakieś lepsze argumenty niż tylko, jak coś złego to na pewno wina PiSu.

No i ponawiam pytanie. Skąd tak nagle stałeś się obrońcą demokracji - Romka i Andrew?
Gdzie byłeś 2 lata temu? czemu wtedy ich nie broniłeś?
Czemu nie broniłeś ich jeszcze nie tak dawno jak media się nad nimi pastwiły?

I nie wyciągaj mi argumentów RM, bo już kiedyś pisałem, że w Polsce nie ma dobrych mediów i dotyczy to również RM. Poza tym największy wpływ na wyborców ma telewizja, dopiero później radio i prasa. Nie chcesz chyba porównywać oglądalności telewizji Trwam do TVP, TVN, Polsatu.

Pozdrawiam
Kogoro jest offline   Odpowiedz cytując ten post