Dyskusja: Jaka drukarka?
Podgląd pojedynczego posta
Stary 19.09.2007, 15:44   #8
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam.
Tym razem proszę Was o radę - gdy pół roku temu kupowałem drukarkę dla siebie tego nie zrobiłem ... i teraz trochę zakupu żałuję

Otóż drukarka ma być dla Wuja - wreszcie go namówiłem na atramentówkę - jego stara igłowa po przesiadce na Win XP zaczęła coraz bardziej wariować ... do tego trzeba mieć cierpliwość, jakość kiepska, tylko tekst itd.
A ja już jakiś czas temu sobie zastrzegłem, że co jak co - ale do "walki" z tą igłówką ja się nie nadaję

A teraz kryteria:
- drukarka musi być tania (max 150 zł)
- drukowane będzie mało
- głównie tekst, strony internetowe itp. - zdjęcia wcale albo naprawdę sporadycznie
- i najważniejsza ze spraw - w miarę tania w eksploatacji - wiem, że to przeczy pierwszemu warunkowi - ale na pewno są różnice

Po przeglądnięciu trochę internetu i Allegro - jestem skłonny polecić Wujowi jakiegoś HP - mnie spodobała się ta: http://www.allegro.pl/item242221121_...ary_od_ss.html

Mam jednak podstawowe pytanie - jak jest z napełnianiem tych tuszy HP 21 i 22- czy po napełnieniu zmniejszy się (poprzez wykrycie tego samego wkładu) jakość drukowania, czy ktoś miał lub ma do czynienia z takimi wkładami itd. ?

Z góry dzięki za rady - także jeśli ktoś ma inne propozycje.
Pozdrawiam
ro29

ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post