ze swojej strony moge polecic Praktice
mam DPix 3200
zgodnie z nazwa - 3,2MPix
do 512MB SD - czyli 800? zdjec okolo
z bajerow nieprzydatnych Twoim rodzicom - kamera internetowa i nagrywanie filmow (bez dzwieku, tylko w dobrym oswietleniu)
plusy - tania, a mimo to w komplecie jest pokrowiec i krotka smysz na reke, oprocz sterow, instrukcji (polska do wydruku tylko)
- chodzi na male paluszki 2x AAA
- wyjatkowo latwa w obsludze, staloogniskowa, dwie odleglosci ostrzenia wybierane przelacznikiem (0,5m i 1,5m do nieskonczonosci), pasywny uklad antischock (DZIALA!)
- niezle odszumianie
- reczna korekta doswitlenia -2 do +2 dzialki przeslony
- lampa oswietla do okolo 2m
- bardzo maly i bardzo lekki
- standardowe zlacze do statywu
- dziala na tanie SD

brak karty z zestawie
minusy:
- brak polskiego menu (ale i tak w menu wszystko jest na obrazkach)
- brak jakichkolwiek nastaw oprocz balansu bieli i korekty doswietlenia
- slabo dziala auto balans bieli - ma tendencje do przeniebieszczania
- wszystkie nastawy WB i EV kasuja sie po wylaczniu aparatu
- antishock jest pasywny, wiec swietnie eliminuje naturalne drgania reki (0,5 sec to zaden problem!), ale nie da sie zrobic zdjecia np. w biegu - bedzie "pofalowane" - ciekawy efekt, ale zdjecie do smieci
aparat kosztuje obecnie jakies 190-195pln w promocji Macro czy Selgrosu, jak go znajdziesz
ja go kupilem rok temu za 50***8364; z przesylka
wart swoich pieniedzy
mozna kupic taniej np. Concorde, ale nie wiem, czy beda lepsze czy gorsze
oczywiscie jest China

widzialem go sprzedawanego tez za kilkaset ***8364; jako podruby Olympusa zdaje sie
wejdz do galerii zlotowej - moje zdjecia sa podzielone na aparaty, jakimi je robilem - bedziesz mogl poogladac jak faktycznie daje rade, takze w nocy
EDIT:
prawdopodobnie uzywka Canona bedzie lepsza, ale jezeli ma byc nowka to nawet ladnie sie prezentuje
jak go kupowalem, to zadna uzywka w sensownej jakosci nie miala nawet podobnej ceny
teraz na allegro powinienes go taniej zlapac