Podgląd pojedynczego posta
Stary 28.09.2007, 08:49   #15
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez s_tuden_t Podgląd Wiadomości
drugie imo lepsze, bardziej kontrastowe tylko pytanko - czy to ten program tak je pokrzywił? górę i dół można chyba bez większych problemów dorobić, lewą stronę też, aczkolwiek tutaj łatwiej było by poprostu przyciąć
a jedynka to zapewne ta bez obróbki... oba fajne!
Bez obróbki miałem na myśli bez wyrównania tych.. 'krzywizn'. Bo kontrastu ani kolorów nie zmieniałem w żadnym - tego dnia była tak świetna pogoda, że zdjęcia wychodziły doskonale i nie było potrzeby na żadne dalsze korekty.

Co do pokrzywienia to rzeczywiście Photostich (to też do @Matefusza) potrafi trochę pokrzywić (chociaż akurat to nie wycięte było jeszcze robione tym pierwszym programem, w którym nie można automatycznie dociąć - nie chciało mi się już robić tego ręcznie ), ale generalnie dobiera łączenia dość dobrze.

Miałem tylko jeden problem, które nie mogłem przeskoczyć, a mianowicie jedno łączenie. Nie wiem, z jakiego powodu, ale program nie chciał zaakceptować łączenia, które mu wskazywałem, a sam dobierał zdecydowanie nieprawidłowe. Dlatego zrobiłem dwie osobne panoramy i połączyłem ręcznie w Photoshopie. Efekt taki sam, chociaż więcej roboty

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post