Podgląd pojedynczego posta
Stary 08.10.2007, 21:46   #1118
jesi
Forumator

Data rejestracji: 11.09.2006
jesi jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>jesi jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez andy Podgląd Wiadomości
Jak to nie wnosi? Takie FAQi są świetnym źródłem wiedzy. Wystarczy wejść na stronę www.JabberPL.org i poczytać. Jeśli chcesz to mogę Ci też wysłać na email pracę (magisterską?) pewnej osoby na temat tego protokołu - także jest świetnym źródłem informacji.

Jeśli chodzi o możliwości jakie oferuje serwer Jabster to min.: archiwizowanie rozmów na serwerze (Jorge), transporty GG, proxy65, status na stronie WWW, katalog użytkowników, PEP?, MUC, bramka/transport do sieci IRC, bramka,transport do innych serwerów XMPP.

Ten protokół to przyszłość. Prędzej czy później każdy program IM będzie na nim bazował
Dzięki bardzo za info, odnośnie tej pracy magisterskiej to nie ma takiej potrzeby, mówiąc o faq miałem raczej na myśli, że to sucha teoria odnośnie samego protokołu i jego wykorzystania. Chodziło mi bardziej o praktyczny aspekt tych informacji jak i zastosowań przez użytkownika, który zapoznał się już z tym protokołem.
jesi jest offline   Odpowiedz cytując ten post