Podgląd pojedynczego posta
Stary 09.10.2007, 10:26   #8
polakT
inżynier systemowy

Data rejestracji: 07.07.2004
polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez ed hunter Podgląd Wiadomości
co do CBA:

jak kilka lat temu TVN nagrywało łapówkarzy ukrytymi kamerami to wszyscy się oburzali, że prokuratura nie reaguje jak trzeba, chociaż ma ewidentne dowody, i że policja nie robi takich akcji.
jak teraz powstała odpowiednia służba do tego, to jest jeden wielki krzyk, że to policja polityczna itd.
a właśnie do walki z korupcją potrzebne są spektakularne akcje, aby inni się bali.
lekarz G. został wyprowadzony w kajdankach z miejsca pracy, gdzie popełnił przestępstwo - i tak ma być, jak w amerykańskim filmie
co do wypowiedzi Ziobry, to faktycznie przesadził, ale nie myli się tylko ten, co nic nie robi.

Oczywiscie CBA musi być... bo dawac lekarzowi w łape po to by zrobili jakies badanie nie widzi mi sie ( a juz raz tak miałem ... miałem byc tydzien, w drugim tygodniu sytuacja sie wyklarowała.... w ciagu 2 dni całość badan była zrobiona - polska rzeczywistosc)

Ale sieganie po stare kotlety (blida), krzyczenie on nikogo juz nie zabije (g.) to przesada... ale owszem nalezy scigac tych wzgledem ktorych nia ma postepowan o łapówki zeby nastepni sie bali.... ale czy medialny show jest az tak potrzebny ??

a jakby łapać wszystkich po kolei .. nie tylko tych najwiekszych ( bo ten co bierze stówke i tak sie nie boi)... po kolei kazdego jak bierze w łape...

wtedy widze sens istnenia CBA - owszem powinno być podawane do wiadomości (ale nie cała konferencja i ziobro ktory przez 20 min mowi 3 zdania tylko inaczej zbudowane, niech bedzie nauczyl sie tego, ale moglby mowic wiele wiecej a nie powiedziec nic w potoku słow...

Cytat:
Napisany przez demek Podgląd Wiadomości
@ed
@alex

ja wiem, ze wy w tym maczacie palce...

http://wiadomosci.onet.pl/1620190,11,item.html

to nie ma o co pytać tu jest wszystko jasne
polakT jest offline   Odpowiedz cytując ten post