Sprawa Alicji Tysiac
Niech mnie ktos powie czy jesli zycie lub zdrowie ciezarnej jest zagrozone to przysluguje prawo do aborcji ?
Skoro trybunal europejski orzekl ze pOLSKA zlamala prawo to chyba przyslguje aborcja.
A jezeli tak to dlaczego pan gwóźdż nie zastopuje swoich kolegow i calego tego nawiedzonego grona, dlaczego nie powstrzyma tej nagonki, przeciez on zna prawo i wie ze powinni siedziec z mordami na klodke.
Jak to przeczytalem w GW to mi sie noz w kieszeni otworzyl. Ale bylem tez troche sceptycznie nastawiony do tego teksty, do czasu. Az zajrzalem na strone episkopatu i zobaczylem jakas durna petycje potepiajaca, czy cos w tym stylu, wyrok trybunalu.
Odechciewa sie przyznawac ze jest sie z polski, ze jest sie chrzescijaninem. Odechciewa sie chodzic do kosciola, bo jak mam sluchac kazania czlowieka ktory nie liczy sie z prawem i bez mrugniecia okiem moze skazac kogos na dozywotnie kalectwo. A jezeli nie wszyscy ksieza sie z tym zgadzaja to dlaczego nie protestuja przeciwko osmieszaniu sie episkopatu?
Wszyscy tylko glosno szczekaja i pietnuja, a jesli przychodzi komus pomoc, zaangazowac siebie lub co gorsze minimalne wlasne naklady to chetnych brakuje.
Dla 100% normalnych kobiet decyzja o aborcji w taikej sytuacji latwa nie jest ale zdrowie wlasne jest wazniejsze, bo co by przyszlo temu dziecku ze slepej matki ?
Musialem cos napisac bo mi sie to w glowie nie miesci. A durny pis jeszcze na tym elektorat zdobedzie.
pseudo katolicy zafajdani
|