Podgląd pojedynczego posta
Stary 10.10.2007, 02:49   #115
Burt
Precz z internetem

Data rejestracji: 20.10.2005
Burt jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Burt jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Burt jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez grzeniu Podgląd Wiadomości
I to jest właśnie kwintesencja myślenia dzisiejszej polskiej młodzieży.
No bo widzisz grzeniu, jest takie straszne stare słowo, kiedyś było synonimem tego co najcenniejsze, wszyscy dążyli do tego aby inni mogli ich tak nazywać.Niestety teraz przez wielu jest one wyśmiewane łączone z jakimiś kretyńskimi ugrupowaniami skrajnie prawicowymi.Osoba którą kiedyś tak nazywano dzisiaj jest frajerem.To słowo to patriota.

Nie wszyscy sobie zdają sprawę, że patriotą można być nawet mieszkając w Australii.Wystarczy tylko nie pluć na własny kraj i nie wstydzić się tego skąd się pochodzi.
Ja będąc za granicą, u znajomych bywałem często na różnych urodzinach, rocznicach i zawsze jako prezent dawałem im pięknie wydane albumy z polskimi miastami, krajobrazami, fauną czy florą.Oni robili wielkie oczy jak im opowiadałem o polsce, bo myśleli, że to taki zapiździały, zabity dechami kraj na wschód od Niemiec.
Kiedyś nawet zapytali się mnie czy w Polsce żyją bizony.
Cywilizacja?Jasne.Ich poziom wykształcenia i wiedzy o świecie czy historii to kpina.Przypominają czasami Amerykanów co nie wiedzą gdzie jest Irak.

Ale to taki OT do głównego tematu jakim jest zasadnicza służba wojskowa.

Ostatnio zmieniany przez Burt : 10.10.2007 o godz. 02:57
Burt jest offline   Odpowiedz cytując ten post