Problem z jakością nagrywanych plyt
Witam Wszystkich!
Mam oto taki problem:
Jestem szczęśliwym (?) posiadaczem nagrywarki TEAC CD-W 540 1.0B W więszkosći przypadków nagrywałe swoje dane na płytka Verbatim DataLifePlus 700 MB 1x-16 (slimy nabyte w selgrosie). Używany przeze mnie program Nero 5.5.9.9 nie zgłasza(ł) problemów w toku nagrywania, ale gdy uruchamiam Nero CD Speed i przeprowadzam CD Quality Tesy okazuje się, że w większości płyt pojawiają się errory (zaznaczane na wykresie na zółto) (Pojawiały mi się również errory zaznaczane na czerwono, ale jak mi się zdaje na płytkach, które nagrywałem z predkością 32x mimo, że na płytce wskazane było max 16x.) Na innych płytkach np. TDK, Dysany w wiekszości przypadków błedy nie występowały. Przypuszczałem, że to kwestia nośników, kiedy to dzisiaj nagrałem takiego Verbatima bez błedów. Nie wiem o co chodzi! Najdziwniejsze jest to, że CD Quality Test pokazuje, testujac tą samą płyte, za każdym razem inną ilość błedów. Chcę zaznaczyć, że wszystkie testy robione są w tym sam napędzie, właśnie tej nagrywarce 9innego napędu nie mam). Jaka ilość błędów w CD Quality test jest do przyjęcia (aby uznaś wszystko, że jest Ok.) Czy ktoś mi mógłby przybliżyć w czym leży problem?
Pozdrawiam