Podgląd pojedynczego posta
Stary 15.10.2007, 02:17   #3
Kalumet
Nowy na forum

Data rejestracji: 15.10.2007
Kalumet zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Tak. Właśnie w P.S. napisałem o tej próbie. Nagranie obrazu (ISO) i zamontowanie w napędzie wirtualnym. Sytuacja bez żadnych zmian. W międzyczasie był jeszcze jeden eksperyment: nagrałem kompilację jako obraz ISO w innym programie nagrywającym - CDBurnerXP. Wynik jest idealnie taki sam jak poprzednio (choć nie sposób nie zauważyć, że CDBurnerXP zrobił to na oko z 5 razy szybciej )

Jeśli chodzi o system plików. Nie do końca wiem, o co pytasz. W Nero była to kompilacja DVD-ROM (ISO), w systemie 9660 + Joliet, obraz NRG. W CDBurnerXP robiłem to "na szybko" i nie dokopałem się wyboru systemu plików. Natomiast obraz był typu ISO.

W tej sytuacji chyba całkiem wyeliminujemy defekt napędu, prawda?

Rozmieszczenie "problematycznych" plików? No cóż, niechętnie, ale jeśli miałoby to jakoś pomóc... Spróbuję. Zastanawiam się jeszcze nad ponownym wygenerowaniem samorozpakowujących się archiwów. Choć nie bardzo wiem, co by to mogło dać, bo podczas pierwszego ich tworzenia nie było żadnych sygnałów o nieprawidłowościach. A tak przy okazji, utworzyć nie sprawiające kłopotów archiwum .exe, zabezpieczone hasłem (już nawet bez kompresji!), to jednak duża sztuka. Tyle narzędzi, a wszystkie właściwie do kitu! Przynajmniej z mojego skromnego doświadczenia.
Kalumet jest offline   Odpowiedz cytując ten post