Cytat:
Napisany przez prometeusz
Andrzeju, z kablami nie przesadzaj znowu jesli mowa o interkonektach i glosnikowych zawsze beda mialy jakies znaczenie na wplyw/barwe dzwieku. Lecz nie musza to byc te z linkow jakie byly zamieszczane. Kiedys sie przyjelo iz okablowanie to bylo cos kolo 10/15% wartosci sprzetu
Natomiast sklepy z dobrym Hi-FI nadal istnieja i maja wiekszy wybor i troche bardziej przystepne ceny.
Tam badziewia raczej nie kupisz - no ale to juz zalezy indywidualnie od sklepu
Kiedys placiles za jakosc - teraz placisz za watpliwa jakosc ( troche to dziwne) dodatkowe dekodery i tego typu *******y.
|
Nie no, kabelki to było tylko nawiązanie do tamtego tematu. Oczywiście, że pewien wpływ na ostateczny rezultat mają, ale też bez przesady (jak w tamtych temacie). Zresztą sam, jak podłączałem kiedyś komputer do telewizora to najpierw kupiłem kabelek za kilka złotych, a później wymieniłem go na jakiś za ok. 50. Różnica była wyraźna.
Co do sklepów z dobrym HI-FI. Czy rzeczywiście takie w Polsce są? Tzn. gdzieś na pewno, ale przyznam, że nie wiedziałbym, gdzie takiego szukać. Bo MM, Saturn czy Elekroworld, to jak dla mnie sprzedają tą samą tandetę, co wszędzie. Sklepów z prawdziwego zdarzenia, gdzie jest dobry sprzęt, który można dokładnie przetestować, nie znam..
@ Szczota
Oczywiście przelicznik może nawet i być podobny, ale to nie jest usprawiedliwienie. Kilka lat temu kupiłem wieżę raczej z dolnej półki (jedną z tańszych), ostatnio jedną z najlepszych (ze średniej). Różnica, jak już pisałem, jest ogromna na korzyść tej starszej. Nie można też nie brać pod uwagę tego, że sprzęt elektroniczny generalnie tanieje. Jeśli więc jest sprzęt nowszy, relatywnie droższy, to naprawdę trudno oczekiwać, że będzie gorszy. A jest i to ZDECYDOWANIE...